Home

Op weg naar zelfstandigheid

Stichting Hellabeem is als vrijwilligersorganisatie opgericht in 2002 en werft fondsen voor de lange termijn continuering van Hellabeem.

Hellabeem is een intern opleidings- en revalidatiecentrum in Sri-Lanka voor fysiek gehandicapte en kansarme jongeren. Hellabeem maakt zich hard voor deze extra kwetsbare groep, door hen een eerlijke kans te bieden om zelfstandig en volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Ze verblijven een aantal jaar op onze campus en worden ‘klaargestoomd’ voor een zelfstandig bestaan. De jongeren stromen met toekomstperspectief uit!

Laatste nieuws

8 studenten kregen hun diploma op 30 november

Dinesh, Ruwan, Ramesh, Shiran, Subash, Kalinga, Sri Lal en Janith kregen hun diploma op 30 november 2019. Iedereen heeft genoten  van de zangkunsten van onze jongens tegen een prachtig decor op deze geweldige ceremonie inclusief een goede band en officiële omroepster. Tot in de late uurtjes was er feest. Onze …

St. Limbra heeft de Hellabeem woning voor Kaveesha en zijn moeder betaald.

Kaveesha is afgestudeerd in maart 2018 en heeft een spierziekte. Hij werkt nu op ons kantoor maar heeft hulp nodig. Hij heeft behalve zijn moeder geen directe familie. Hier de foto's van de feestelijke openings ceremonie.

Dankzij Jo Wouters van Stichting Steun ons Steunen, Martin Joziasse en Carla van den Heuvel en Wimal Karunaratna van Stichting Medi- Aid is er een samenwerking tot stand gekomen.

Ook zij hebben projecten in Sri Lanka. Zij hebben Hellabeem bezocht en een aantal kussens voor in de rolstoel meegenomen en we krijgen nog een paar bed kussens tegen decubitus van hen.